Kruidenpotjes

Kruidenpotjes zijn een essentieel onderdeel van elke keuken. Op welke manier je je kruiden ook wilt opbergen, niks is zo handig als kruidenpotjes. Deze potjes kun je opbergen in een kruidenrek of simpelweg in een van de keukenlades. Zo blijft je keuken schoon en netjes, en wanneer je kruidenpotjes met een strooideksel hebt, kun je ze ook eenvoudig gebruiken en weer opbergen.

Op Bol.com

Lege kruidenpotjes kopen

In de winkel kun je kant-en-klare kruidenpotjes kopen van bijvoorbeeld Verstegen. Vaak zijn deze potjes duurder dan de varianten uit zakjes, waardoor het slim is om zelf lege kruidenpotjes te kopen zodat je ze zelf kunt bij vullen. Zo kun je je kruiden eenvoudig opbergen in bijvoorbeeld een kastje, lade, kruidenrek of kruidencarrousel. Ongeacht de manier waarop je de kruidenpotjes opbergt, glazen kruidenpotjes zijn het meest praktisch. Zo zie je snel welke kruiden je nodig hebt en heb je snel door wanneer je nieuwe kruiden moet bestellen als je lege kruidenpotjes hebt.

Tips voor leuke kruidenpotjes

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe kruidenpotjes, houdt dan rekening met de volgende tips.

  • Wanneer je kruidenpotjes in het zicht staan, dan wil je natuurlijk wel dat ze goed passen bij de inrichting van je keuken. Heb je een strakke keuken, dan passen glazen, vierkante kruidenpotjes daar erg goed bij.
  • Wil je snel gebruik kunnen maken van je kruidenpotjes tijdens het koken? Kies dan voor een kruidenpotje met strooideksel.
  • Sommige kruiden gebruik je niet veel. Om er voor te zorgen dat je kruiden het meest vers blijven, kun je bij deze kruiden het beste kiezen voor kleine kruidenpotjes.
  • Kruiden welke altijd op zijn als je ze nodig hebt. Voorkom het door te kiezen voor glazen kruidenpotjes, zo zie je altijd wanneer je nieuwe kruiden moet kopen.
  • Kruiden bewaren in potjes werkt prima als de kruiden gedroogd zijn. Let er op dat verse kruiden niet of minder lang houdbaar zijn in afgesloten kruidenpotjes.

Hopelijk helpen deze tips wanneer je kruidenpotjes wilt kopen. Heb je zelf een tip hoe je kruiden het beste kunt bewaren? Laat het ons weten via info@kruidenrekkopen.nl.

Op Bol.com